Over Tiny PDF AfdrukkenMijn naam is Tiny Luijten- Lambert, getrouwd met Eddy Luijten. Ik ben geboren
in 1946 te Hengelo(O).

In 1968 ben ik mijn man gevolgd door in Maastricht te gaan wonen, de stad die ik sinds dien als mijn thuishaven beschouw. We hebben samen 2 zonen en 4 heerlijke kleinkinderen, waar we dolgelukkig mee zijn.

Na de zorg voor gezin en werk ben ik in 2003 op zoek gegaan naar een nieuwe invulling in- en toevoeging aan mijn leven, naar de 'andere' kant van mij, die mij zou raken en plezieren. Dit ontdekte ik in zingen in een koor en het schilderen, waar ik blindelings ben ingestapt en me heb opengesteld voor alle vormen. Ik was zeer verrast hóe het me raakte en hoeveel plezier het me bracht en constateer nu dat het me niet meer loslaat.

Rode lijn in het figuratieve werk van mij is altijd het menselijk figuur of het portret. Fascinerend om steeds weer te ontdekken hoe verschillend elk mens is.
Ik ben steeds weer op zoek naar houding, emotie, de intensheid, maar ook de stilte in het gezicht.
Naast zelfgemaakte foto’s ben ik continue op zoek naar ideeën om mijn beeld op doek te verwezenlijken. 
Na het schilderen van vele portretten,
meestal in opdracht, kan ik niet meer onbevangen naar een gezicht kijken zonder de belijning, emotie, expressie e.d. te zien, het is mijn passie geworden.

Op dit moment heb ik de vogeltjes ontdekt, die ik meestal op formaat 10/10 cm. schilder, tenzij andere opdracht. Zie categorie "Diversen". Het geeft me veel plezier en merk dat dit een gewild cadeautje is. Ook die maak ik graag op verzoek.

Ik heb al veel kinderen en zelfs honden in opdracht geportretteerd. ( http://www.tinyeneddyluijten.nl/tiny.html ) en heb op verschillende locaties geëxposeerd. Zie expositie.

Bent u geïnteresseerd in een van mijn werken, die u vindt onder verschillende categoriën van 'schilderijen', dan kunt u mij bellen onder de nummers:

043 3478853 of

06 38327322

Attentie!!! Mijn email via deze site komt helaas op mijn spam terecht, maar wilt u toch mailen doet u dit dan los van de site.

Ditzelfde geldt voor een eventuele portret- opdracht.

De portretten, op het koningshuis na, zijn over het algemeen niet te koop; zij zijn inmiddels privé bezit. Ik vind het leuk om u mijn stijl van schilderen te laten zien.

Telefoon: 0638327322

Email: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken


Vriendelijke groet,

Tiny Luijten- Lambert